donderdag 24 mei 2018

Tagliatelle met zuiders sausje

Voor 4 personen.

Voor de pasta:
500 g tarwebloem
1 ei
1el olijfolie
160 ml water
 
Kneed alle ingrediënten door elkaar. Dek af met een handdoek en laat 10 minuten rusten.
 
Kneed even terug los en rol er dan dunne plakken van, en snijd ze in reepjes of doe ze door een pastamachine.
 
Laat even drogen.
 
 

Voor de saus:
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 courgette
1 aubergine
750 ml passata
125 ml room
125 g ricotta
250 g parmezaan
olijfolie
50 g boter
peper en zout
 
Snipper de ui en de knoflook. Fruit glazig in de olijfolie met boter.
Snijd de andere groenten in blokjes en stoof ze mee.
Doe er de passata bij en laat 30 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
 

 
 
Kook de pasta ondertussen gaar. Als hij komt bovendrijven is hij klaar.
 
Roer de ricotta en room door de pasta.
 
Bestrooi in het bord met parmezaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten